masajul suedez de relaxare (continuare)

Factorul Nuditate

Masaj suedezIn timpul unui masaj suedez sunteti în general nud, acoperit de un prosop. Terapeutul va tine descoperita doar acea parte a corpului pe care el lucreaza la un moment dat. În cazul în care nuditatea va creeaza disconfort puteti pastra pe voi lenjeria intima sau orice alt articol vestimentar daca aceasta lasa libertate de miscare pe toate zonele ce vor fi masate.


De obicei sedinta de masaj se începe stand cu fata în jos. Terapeutul începe, în general, prin a lucra spatele, folosind diverse tehnici de masaj, care includ framantarea, frecarea, întindere.

Dupa ce termina cu masajul spatelui, terapeutul va incepe sa lucreze partea din spate a fiecarui picior. Dupa ce a terminat cu partea din spate terapeutul va va lasa intimitate pentru a va intoarce cu fata in sus si va va acoperii din nou cu prosopul. Urmeaza apoi masajul pe fata fiecarui picior, masajul mainilor, al gatului si umerilor.

Terapeutii lucreaza grupele de muschi in ordine diferita, toti avand propriul lor stil si tehnici de lucru. Daca sedinta dureaza doar 50 de minute, puteti cere terapeutului sa lucreze mai mult timp pe o anumita zona. Daca presiunea este prea usoara sau prea tare, deasemenea trebuie comunicat acest lucru maseurului pentru ca acesta sa adapteze miscarile. Masajul suedez include, de obicei, o presare mai profunda asupra unor regiuni cu tensiuni musculare specifice, dar daca doriti un masaj cu adevarat mai profund, cu metode de lucru mai intense si o presiune mai ferma, puteti apela la un maseur cu experienta in masaj profund asupra tesutului.

Istoria masajului suedez

Masaj de relaxareMasajul suedez se bazeaza pe conceptele occidentale de anatomie si fiziologie, spre deosebire de stilul asiatic de masaj care este mai profund si mai energic.

La începutul secolului al 19-lea fiziologul suedez, Per Henrik Ling (1776-1839), de la Universitatea din Stockholm, a dezvoltat un sistem numit " gimnastica medicala ", care a inclus miscari efectuate de catre un terapeut. Acestea au devenit cunoscute ca " miscari suedeze" în Europa si " cura suedeza prin miscare ", atunci cand au ajuns in SUA în 1858. Astazi este cunoscut sub numele de masaj suedez în America, si " masaj clasic ", în Suedia!

Masajul suedez a evoluat în prima jumatate a secolului 20 pentru a deveni un întreg sistem de fizioterapie, inclusiv de manipulare a tesutului moale, hidroterapie si electroterapie in 1930.
Aceasta metoda de terapie a decazut in favoarea medicinei moderne din spitale si in detrimentul medicamentelor, datorita faptului ca " saloanele de masaj ", au fost fronturi pentru prostitutie o buna perioada de timp, lucru care au constituit pentru practicantii adevarati o problema de imagine.

Interesul pentru masaj a fost reînviat în 1970, ca parte a miscarii contra-cultura. Institutul Esalen din California a dezvoltat " masajul Esalen ", care insoteste masajul la lumina lumanarilor cu un effleurage lung usor realizat. Nu a fost destinat în mod necesar pentru profesionisti, ci pentru a conferii si a primi atingere.

Aceasta metoda a influentat masajul suedez, care s-a indreptat rapid spre masajul de relaxare din ziua de azi. Daca doriti cu adevarat rezultate, trebuie sa va rezervati o serie de sedinte de masaj suedez, care este cel mai solicitat si frecvent tip de masaj oferit la spa-uri in ziua de azi. Înainte si în timpul sesiunii de masaj suedez, trebuie sa comunicati cu terapeutul vostru, astfel încat masajul sa fie personalizat pentru nevoile tale specifice.

Tags: masaj | relaxare | domiciliu | anticelulitic | bucuresti

 

This template downloaded form free website templates