aromoterapia si masajul

Utilizarea uleiurilor esentiale in masaj este o metoda excelenta de a spori la maximum puterea vindecatoare a masajului in sine. Cu ajutorul uleiurilor esentiale, masajul poate avea un puternic efect energizant sau calmant, in functie de aromele si tehnicile utilizate (miscarile rapide energizeaza si miscarile lente relaxeaza).

Atunci cand se folosesc la masaj, uleiurile esentiale se dilueaza cu uleiuri obisnuite de masaj, inainte de a fi aplicate pe piele. Uleiurile esentiale sunt foarte concentrate, astfel incat pot irita pielea daca sunt aplicate ca atare. Uleiurile vegetale bogate in vitaminele A, E si F sunt calmante, hranesc pielea si o fac matasoasa. Se numesc uleiuri fixate, deoarece moleculele continute raman in planta, in loc sa fie eliberate, asa cum se intampla cu uleiurile esentiale. Asta inseamna ca adesea sunt extrase cu ajutorul caldurii sau al solventilor. Exceptie face uleiul de masline, care este presat la rece, desi prin aceasta metoda se obtine mai putin ulei si produsul este mai scump.

Uleiurile aromaterapice obisnuite folosite la masaj includ:

* Uleiul de migdale - Se absoarbe foarte repede in piele, este foarte usor, aproape nu are miros, se pastreaza bine, contine vitamina D si are efecte benefice asupra parului, pielii uscate si unghiilor friabile.

* Uleiul de samburi de caisa - Este usor, contine vitamina A si este in special recomandat pentru ten, daca pielea este uscata sau matura.

* Uleiul de avocado - Este dens, foarte bogat in nutrienti si este foarte bun pentru pielea matura, uscata si sensibila.

* Uleiul de Primula de seara - Benefic pentru afectiuni cutanate precum eczemele si psoriazisul; se pastreaza 2 luni de la deschiderea recipientului.

* Uleiul de seminte de struguri – Are textura usoara, fara miros si usor astringent , benefic pentru tenul gras si acneic si este unul dintre cele mai ieftine uleiuri. Din pacate, uleiul nu este presat la rece, fapt ce poate duce la alergii la anumite persoane.

* Uleiul de alune - Usor si cu o aroma subtila, uleiul se absoarbe usor in piele si este util in amestecuri faciale pentru persoanele cu tenul gras. Acest ulei este o baza excelenta pentru infuziile cu galbenele si pentru produsele cosmetice.

* Uleiul de Jojoba - Acest ulei este preferat pentru parfumuri. Practic acesta nu este un ulei, ci o ceara lichida. Nu se oxideaza si nu rancezeste. O cantitate mica (10%) poate fi folosita pentru a prelungi durata de depozitare a tuturor amestecurilor de uleiuri. Datorita faptului ca jojoba se aseamana foarte mult cu sebumul produs de piele, este in special benefic pentru piele, recomandat si in tratamentele pentru scalp. Uleiul este obtinut din semintele acestui arbust de desert.

>>>>>>> Citeste mai mult >>>>>>>

Tags: masaj | relaxare | domiciliu | anticelulitic | bucuresti

 

This template downloaded form free website templates