masajul reflexogen (reflexoterapia)

Reflexoterapia

Prin reflexologie se întelege o practica a medicinei alternative care consta în stimularea, folosind un masaj special sau atingând zone ale corpului numite puncte reflexe.
Prin zona reflexa se întelege un punct de pe suprafata corpului pe care, în conformitate cu teoriile reflexologilor, s-ar proiecta un anumit organ, situat din punct de vedere anatomic, departe de acel punct. Actionând în aceste puncte ar exista șansa de a influenta pozitiv organul respectiv; pentru acest motiv, reflexoterapia intra în domeniul medicinei complementare și este considerata a fi o tehnica holistica de vindecare. Sustinatorii acestei practici pretind ca pot vindeca, de asemenea, anumite stari de spirit (stres, anxietate etc.) prin masaj. Teoriile reflexologice nu se reflecta în cunoștintele de anatomie și fiziologie moderne și nu avem confirmari experimentale de încredere efectuate în conformitate cu metodele știintifice.

Reflexoterapia este una dintre cele mai utilizate terapii alternative din Danemarca. Un studiu national din 2015 a aratat ca 26,4% din populatia daneza au folosit reflexoterapia, la un moment dat în viata și 8,1% au folosit reflexoterapie în anul precedent. Un studiu din Norvegia a aratat ca 5,6% din populatia Norvegiei în 2014, au folosit reflexoterapie în ultimele 12 luni.
În Regatul Unit, reflexoterapia este coordonata în mod voluntar de institutul CNHC. Solicitantii înregistrarii trebuie sa îndeplineasca standardele de competenta prezentate de profesie. Potrivit CNHC este orice persoana care practica voluntar reflexoterapia se pot descrie ca reflexoterapeuti. Multi dintre acestia promoveaza eficacitatea pe care o are reflexoterapia asupra corpului uman.
Reflexoterapeutii postuleaza ca blocarea unui câmp energetic, forta de viata invizibila, sau Qi, poate preveni vindecarea. Manipularea energia (Qi) este neacceptata de știinta; nu exista nici o dovada știintifica pentru existenta energiei vietii (Qi), "balanta energetica", "structuri cristaline," sau "alte cai".
Cu toate acestea reflexoterapia este foarte populara in intreaga lume, si chiar daca nu are rezultate vindecatoare asa cum spun oamenii de stiinta, senzatia din timpul masajului este foarte placuta si relaxanta.

 

 

Tags: masaj | relaxare | domiciliu | anticelulitic | bucuresti

 

This template downloaded form free website templates